سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بود نبود
 

وزیر خارجه آمریکا طی سخنانی در مجلس سنا تاکید کرد: «چه این را دوست داشته باشیم و چه نه، واقعیت این است که ایران به دانش چرخه سوخت هسته‌ای دست یافته و این را نمی‌توان بمباران کرد یا با تحریم از بین برد.»

به گزارش فارس، وزرای خارجه، انرژی و خزانه‌داری آمریکا در نشستی با حضور اعضای کمیته روابط خارجی سنا حاضر شده و به سوالات قانونگذاران درباره نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای پاسخ دادند.
سناتور باب کورکر، رئیس‌کمیته روابط خارجی مجلس سنا در اظهارات آغاز این نشست به اقدام کنگره این کشور برای وضع برخی تحریم‌ها علیه ایران اشاره کرد و گفت که این نهاد هنگام وضع تحریم‌هایی که ایران را پای میز مذاکره کشاند، به قوه مجریه اختیاراتی برای صدور معافیت‌های تحریمی و تعلیق این اقدامات تنبیهی اعطا کرد.

کورکر سپس از اظهارات مقامات دولت آمریکا که گفته‌اند گزینه جایگزین توافق هسته‌ای فعلی جنگ است، انتقاد کرد و گفت که گزینه سوم که توافق بهتر با ایران است، نیز وجود دارد.

سناتور ارشد آمریکایی، اظهار کرد برای ارزیابی توافق فعلی نکته‌ای که نباید از خاطر برد، این است که واشنگتن در حال مذاکره با چه کشوری است.
او با «یاغی» خطاب کردن دولت ایران، از چشم‌انداز موجود در سند وین برای رفع تحریم‌ها انتقاد کرد و گفت مطابق این توافق، ایران به میلیاردها دلار درآمد دست پیدا خواهد کرد.
کورکر در ادامه خاطرنشان کرد موضوع ابعاد احتمالی برنامه هسته‌ای ایران یا PMD هیچ تأثیری بر رفع تحریم‌ها علیه این کشور نخواهد داشت.

رئیس کمیته روابط خارجی سنا از عدم تحویل سند مربوط به توافقات محرمانه بین ایران و آژانس به کنگره نیز انتقاد کرد.
«باب کورکر» خطاب به «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا گفت: «ایران در این توافق شما را سرکیسه کرده است.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در این جلسه استماع، تهران را به نقض عهد در توافقنامه‌های قبلی متهم کرد.
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در یک جلسه استماع ایران را به نقض عهد در توافقنامه‌های قبلی متهم کرد.

وزیر خارجه آمریکا نیز در ابتدای سخنان خود به پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در گذشته اشاره کرد و گفت که زمان گریز هسته‌ای برای این کشور بین 2 تا 3 ماه بود اما وفق توافق فعلی به یک سال افزایش یافته است.
کری درباره انتقاداتی که معتقدند توافقی بهتر با ایران امکان‌پذیر بوده هم گفت که جایگزین این توافق رسیدن به توافقی کاملاً یکجانبه نیست.
او گفت: «تسلیم ایران، خیالبافی است، ساده و صریح بگویم.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه اضافه کرد بهترین راه، مهار برنامه هسته‌ای ایران است.

کری همچنین گفت: «چه این را دوست داشته باشیم و چه نه، واقعیت این است که ایران به دانش چرخه سوخت هسته‌ای دست یافته و این را نمی‌توان بمباران کرد یا با تحریم از بین برد.»
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش با خاطرنشان کردن اینکه تحریم‌ها نتوانسته جلوی پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را بگیرد، گفت: «اگر ما به سمت فسخ این تواف قدم برداریم، جهان با ما هم‌قدم نخواهد شد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و انجام اقدامات مخرب در خاورمیانه گفت که «برنامه‌های گسترده‌ای» برای مهار این اقدامات و فعالیت‌های ایران دارد. او علاوه بر این از ادامه فشار بر ایران برای آزادی افرادی که «اتباع آمریکایی زندانی در ایران» خواند، خبر داد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد با اعمال تحریم‌های جدید غیر هسته‌ای، توافق نقض نمی‌شود.

مونیز: این توافقی نبود که ایران می‌خواست

وزیر انرژی آمریکا نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران را برای واشنگتن و متحدان این کشور «خوب» توصیف کرد و افزود این توافق، ایران را از توانمندی هسته‌ای دور کرده است.
وزیر انرژی آمریکا خاطرنشان کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند پس از اطلاع‌رسانی 24 روزه قبلی به تمامی «سایت‌های مشکوک» ایران دسترسی داشته باشد.
مونیز در بخش دیگری از اظهاراتش پس از بیان اینکه این توافق بر اعتماد مبتنی نیست، گفت: «می‌توانم به شما اطمینان بدهم که این توافقی نبود که ایران می‌خواست.»
وزیر انرژی آمریکا اضافه کرد ایران ذیل توافق فعلی، سانتریفیوژهای کمتری خواهد داشت.
مونیز در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد در صورت حمله رژیم صهیونیستی به ایران،واشنگتن حامی ایران نخواهد بود.

جک لو: ایران به 50 میلیارد دلار از دارایی‌هایش دسترسی خواهد داشت
وزیر خزانه‌داری آمریکا تحریم‌ها اعمال‌شده علیه ایران را «موثرترین نظام تحریم‌ها» در تاریخ خواند و گفت: «ایران به یک چاله اقتصادی عمیق افتاده که بیرون آمدن از آن سالها طول می‌کشد.»
«لو» نیز مانند جان کری، تلاش برای دستیابی به تسلیم گسترده‌تر این را «اشتباه» خواند.
وزیر خزانه‌داری آمریکا اضافه کرد دارایی‌های بلوکه شده ایران در خارج از مرزهای این کشور 100 میلیارد دلار است که تهران با توافق فعلی به 50 میلیارد دلار از آن دسترسی خواهد داشت.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک