سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بود نبود
 

یک سایت خبری کاستاریکایی از سفر «مایکل اومانا» مدافع ملی پوش این کشور به ایران برای جدایی از پرسپولیس خبر داد.
مایکل اومانا که روز سه شنبه از کاستاریکا به ایران سفر کرد و روز چهارشنبه وارد تهران شد، سوژه یک سایت خبری در کاستاریکا شده است. این سایت در گزارشی درباره سفر اومانا به ایران نوشت: « مایکل اومانا روز سه شنبه برای جدایی از باشگاه پرسپولیس و پیدا کردن یک باشگاه جدید به ایران سفر کرد. اومانا به همراه «خوزه لوئیز رودریگز» نماینده خود به ا یران رفت تا با پرسپولیس به توافق برسد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «هرچند اومانا سال خوبی را در تیم قرمز داشت ولی دستمزدش در ماه‌های اخیر به تعویق افتاد. پرسپولیس یکی از محبوبترین باشگاه‌های ایران است ولی شرایط اقتصادی خوبی ندارد و حتی اخیرا برای حل این مشکل تصمیم به فروش آن گرفته‌اند. در هر صورت اگر اومانا بتواند از پرسپولیس جدا شود چند پیشنهاد دیگر برای بازی در خارج از کشور دارد.»


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های خراسان رضوی گفت: 240 دستگاه خودروی ون برای توسعه ناوگان عمومی حمل و نقل روستایی در استان خراسان رضوی به متقاضیان واجد شرایط واگذار می‌شود.به گزارش روابط عمومی اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های خراسان رضوی، جواد وحدتی فرد افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه مشترک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با صندوق کارآفرینی امید و دو شرکت خودرویی، به منظور توسعه ناوگان عمومی حمل و نقل روستایی 240 دستگاه خودروی ون با استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به متقاضیان واجد شرایط در استان خراسان رضوی واگذار می‌شود. در این طرح معادل 80 درصد قیمت خودروی ون، تسهیلات با کارمزد 4 درصد و بازپرداخت 5ساله اعطا می‌شود. قیمت خودروها حدود 75 میلیون تومان و در دو نوع بنزینی و دیزلی است.وی درباره شرایط متقاضیان برای دریافت این خودروها ادامه داد: دارابودن کارت هوشمند راننده یا همان برگ فعالیت روستایی یا بین شهری، سکونت در روستا به تایید دهیاری یا دیگر مراجع ذی صلاح و ارائه تعهد برای فعالیت در مسیرهای حمل و نقل روستایی مورد تایید از جمله شرایط متقاضیان برای دریافت این خودروهاست.وی اظهار کرد: متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات تکمیلی به سایت اینترنتی این اداره کل به آدرس www.razavirmto.ir مراجعه کنند.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

باراک اوباما که تاکنون چندین بار هشدار داده در صورت رد توافق وین در کنگره، این تصمیم را وتو خواهد کرد، گفت: مخالفان نتیجه مذاکرات ایران و 1+5 همان دسته افرادی هستند که برای جنگ عراق نیز شتاب کردند و می گفتند (این جنگ) تنها چند ماه زمان می برد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد، رییس جمهوری آمریکا در جمع کهنه سربازان «کنوانسیون ملی جنگ» در پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیای آمریکا با اشاره به سیاستمداران تندروی آمریکایی که مخالف توافق ایران هستند به صراحت گفت: آنها همان افرادی هستند که در جنگ با عراق نیز شتاب کردند. به گزارش ایرنا اوباما اظهار کرد: سیاستمداران، کارشناسان و صاحب نظرانی که یک راه حل دیپلماتیک ممکن درباره برنامه هسته ای ایران را با فوریت رد می کنند، سابقه زمینه سازی آغاز جنگ شتابزده عراق را دارند.

بنابر این گزارش، اوباما سپس از کنگره این کشور خواست با توافق حاصل شده با ایران ضدیت نورزیده و روش مسئولانه و هوشمندانه تری برای حفظ منافع ملی آمریکا پیش بگیرد.جان کری نیز در این باره اعلام کرد: اگر کنگره نتواند توافق هسته ای با ایران را تصویب کند، تبعاتی فاجعه بار خواهد داشت و به شما می گویم آمریکا همه اعتبار خود را از دست خواهد داد. وزیر خارجه آمریکا افزود: در صورت شکست توافق هسته ای، اگر تصمیم به استفاده از گزینه نظامی بگیریم، آیا فکر می کنید که سازمان ملل نیز با ما خواهد بود؟ آیا فکر می کنید که همقطاران اروپایی واشنگتن از ما حمایت خواهند کرد؟ شکست مذاکرات یک اشتباه است.

کری گفت: ایران خواهد گفت همان طور که گفتیم نمی توان به غرب اعتماد کرد و با آنها مذاکره کرد. آنها (غربی ها) صادق نیستند و شما را فریب می دهند. آنها ما را متوقف کردند و کنگره از مذاکرات عقب نشینی کرد و کسی در غرب نیست که بتوان مذاکره کرد. وی همچنین در پاسخ به برخی اظهارات درباره این که دولت اوباما بسیار مشتاق توافق هسته ای است و هزینه سنگینی را به خاطر آن خواهد پرداخت، اظهار کرد که من سه بار مذاکرات را ترک کرده ام. کری اظهار کرد: اگر کنگره رای لازم برای سلب اختیار از حق وتوی ریاست جمهوری را به دست آورد، رد توافق عواقب وخیمی خواهد داشت.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

ئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت با بیان اینکه هم نقد منصفانه و هم بیان نقاط مثبت امری حائز اهمیت است، گفت: ما در میدانی حضور داشتیم که یک طرف ایران و یک طرف دیپلمات‌های شش قدرت جهانی حضور داشتند. در این رقابت داور همفکر با تیم رقیب بود و اگر می‌خواست سوت بزند به نفع آنها اقدام می‌کرد. در چنین مسابقه‌ای، تیم ایران پیروز شد. حجت‌الاسلام «حسن روحانی» افزود: حتی در یک مسابقه و بازی فوتبال وقتی می‌گوییم برنده یا موفق شدیم، معنایش این است که سه گل زده و دو گل خورده‌ایم، حالا اینکه عده‌ای بگویند که می‌شد از فلان فرصت هم استفاده کرد و گل‌های بیشتری زد باید دید که در مقابل چه تیمی بازی کرده‌ایم و الا اگر در کنار گود نشسته و تماشاچی باشیم، می‌توانیم درخواست‌های بیشتری هم مطرح کنیم.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری وی، با بیان اینکه «تا پیش از این سازمان ملل و شورای امنیت براساس نظر برخی منابع غیرموثق اعلام می‌کردند که جمهوری اسلامی ایران تخلف کرده و نمی‌تواند غنی‌سازی داشته باشد»، اظهار داشت: اگر چه توافق ایران با کشورهای 1+5 برای مدت زمانی مشخص محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند، اما بنا به اظهار نظر متخصصان لطمه‌ای به ادامه و پیشرفت این فناوری در کشور ما نخواهد زد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی افزود: طرف مقابل مدعی است که براساس این توافق ایران نخواهد توانست در کمتر از یکسال به بمب اتمی دست یابد، اما این ادعایی مضحک است. زیرا ملت ایران هیچگاه به دنبال ساخت سلاح‌های کشتار جمعی نبوده و آن را خلاف اخلاق، فقه و فتوای رهبر معظم انقلاب می‌داند. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه شورای امنیت و سازمان ملل متحد امروز تحریم‌های ظالمانه را لغو کرده است، گفت: آنها با زبان حقوقی پذیرفته‌اند که تحریم‌ها تأثیری بر جمهوری اسلامی ایران نداشته و باید آن را کنار بگذارند. روحانی با بیان اینکه این موفقیت و پیروزی ناشی از لطف خداوند، توجهات حضرت ولی عصر(عج) و ایستادگی و پشتیبانی مردم، حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و همه قوا و دولت بود، خاطر نشان کرد: ما به تیم مذاکره‌کننده کشورمان که در عرصه‌های سیاسی، فنی و حقوقی کار بسیار بزرگی انجام دادند، افتخار می‌کنیم.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

بیش از 86 نخبه در بانک اطلاعات بنیاد نخبگان استان ثبت نام شده اند که به گفته رئیس این مرکز به دلیل برگزیده شدن اختراعات شان از حمایت هایی برخوردار می شوند اما پای درد دل مخترعان که می نشینی از نداشتن امکانات، سرمایه، کارگاه و... می گویند. از این که سرمایه گذاران هم رغبتی برای اجرای مشارکت و همکاری با آنها ندارند و برای گرفتن وام هم با موانعی مواجه می شوند تا آن جا که گاه مجبور می شوند طرح و ایده خود را در خارج استان عملی کنند گاه هم از ادامه مسیر منصرف شده و ایده هایشان در نطفه خفه می شود.

مخترع «میل سوپاپ بهبود یافته» می گوید: این وسیله به گونه ای طراحی شده که در صورت پاره شدن تسمه به موتور خودرو آسیب نمی رسد.

با استفاده از این قطعه شتاب اولیه خودرو بهتر و مصرف سوختش کمتر است وتاییدیه ایران خودرو، فنی و حرفه ای، دانشگاه صنعتی و همچنین پارک علم و فناوری را هم دارد.

«خاکی» به حمایت های پارک علم و فناوری اشاره می کند که بیشتر معنوی است وجنبه تبلیغاتی دارد برای مثال به منظور حضور در نمایشگاه ها از کمک این پارک استفاده شد و هزینه هایمان کاهش یافت. او حمایت مالی پارک علم وفناوری را تایید وتصریح می کند: این کمک ها جزیی است ودر برابر هزینه های اختراع رقمی نیست. طرح من به مرحله تولید رسیده اما در استان سرمایه گذار ریسک پذیر وجود ندارد و در این زمینه همکاری و مساعدتی نشده است در حالی که توجیه اقتصادی تولید این قطعه، برابر با فروش ایران خودرو است .

وی توضیح می دهد: اگرچه تولید این قطعه توجیه اقتصادی دارد اما سرمایه گذار ندارد و از سوی دیگر از طرف ارگان خاصی هم حمایت نمی شویم.

وی هزینه ثبت و اختراع را زیاد نمی داند اما سنگینی کار در مرحله تولید را این طور عنوان می کند: خرید یک دستگاه 400 میلیون تومان می خواهد به ناچار برای تولید، برون سپاری می کنیم تا قسمتی از کار تولید انجام شود .

وی که در مرحله تولید پایلوت از 8 ماه پیش 120 میلیون تومان هزینه کرده است می افزاید : با این وجود طرح هنوز به درآمد زایی وسود دهی نرسیده است چون تولید بالا ندارد درحالی که نیروی انتظامی، تاکسی رانی و مرکز تحقیقات موتوری کشور از آن استقبال کردند و حتی ایران خودرو هم می تواند این قطعه را روی تولیداتش نصب کند.

او به یک مشکل دیگر اشاره می کند ، ایران خودرو سالانه 100 هزار دستگاه تولید دارد اما تولید این قطعه به دلیل محدودیت سرمایه گذاری به اندازه درخواست آنها نیست.

 

سنگ های جلوی پا

برای حل مشکل سرمایه گذار« خاکی» و شریکش به بانک ها هم مراجعه کرده اند اما با مانع وثیقه مواجه شده ا ند. او توضیح می دهد: بانک حدود 2برابر رقم تسهیلات، وثیقه می خواهد . برای 100 میلیون تومان وام، صندوق مهر امام رضا پاسخ داده که باید تولید خود را به هزار قطعه درماه برسانیم که خود این کار حدود 500 میلیون تومان پول می خواهد و اگر این توانایی را داشتیم نیازی به 100 میلیون وام نبود. او شرایط دیگر بانک را هم مطرح می کند و می گوید: دراین شرایط 25 میلیون تومان از وام نیز باید نزد بانک بماند . «خاکی» می گوید: به کانون کارآفرینان استان هم مراجعه کردم اما جواب خاصی نگرفتم وگفتند اختراع من جنبه تجاری و بازار مشخص ندارد و نمی توانند روی آن سر مایه گذاری کنند زیرا معلوم نیست که توجیه داشته باشد در حالی که ماهانه با فروش 100 تا 500قطعه 100 میلیون تومان درآمد دارد که بخشی از آن برای هزینه ها مصرف می شود و بقیه را می توان برای توسعه خط تولید استفاده کرد.

او می گوید: راه اندازی خط تولید کامل که همه مراحل را در استان مستقرکند به یک میلیارد و 700 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد و در صورت تحقق آن نیاز به وارد کردن سوپاپ خارجی هم نیست.

 

بی رغبتی سرمایه گذاران به اختراعات استان

او بر اعتماد سازی در سرمایه گذاری برای طرح های موفق مخترعان تاکید و تصریح می کند: این اعتماد وجود ندارد و بهانه اختراع بودن و احتمال شکست، جلوی سرمایه گذاری را می گیرد.

او با فروش اختراع خود به ایران خودرو هم موافق نیست چون می خواهد این قبیل طرح ها از استان خارج نشود. «خاکی» از این که به استانداری مراجعه کرده و وعده حمایت درحد حرف بوده، اظهار تاسف می کند.

 

روند ثبت اختراع خودش یک روند ثبت می خواهد

نماینده اداره ثبت اختراعات کشور در استان مخترعان را در مراحل ثبت راهنمایی می کند. «حمید لطفی» می گوید: ثبت اختراع بستگی به یکسری اما واگر ها دارد و زیاد قانون درستی بر آن حاکم نیست . روز به روز شرایط تغییر می کند و بستگی به اتفاقاتی دارد که در آن زمان رخ می دهد واین عوامل در روند ثبت و همچنین تجاری سازی اختراع تاثیر دارد. وی توضیح می دهد: فقط یک اداره ثبت در کشور وجود دارد که در تهران مستقر شده و به طور معمول هر مخترع باید حداقل 3 بار به تهران برود و برگردد درحالی که این کار برای دانشجویان ودانش آموزان سخت و مستلزم هزینه های زیاد رفت و آمد و اقامت است.

او که مجری دفتر مالکیت صنعتی در پارک علم و فناوری استان نیز هست، 14 اختراع در زمینه مکانیک دارد که یکی از آنها نوعی اتصال بین دیوار یا بلوک های سیمانی است . دیوارهایی که از این اتصال برخوردار است 36 برابر نسبت به ضربه و زلزله مقاوم تر است، این سازه در حال تولید و فروش به پیمانکاران است.

 

راه فرار برای مخترع به استان های دیگر

وی تصریح می کند: دغدغه مهم دیگر نبود زیرساخت و نیروی فنی برای کمک و مشاوره در استان است که چاره ای جز رفت و آمد به مشهد و در نهایت استقرار در این شهر باقی نمی گذارد بقیه همکاران هم به دلیل نبود بار علمی و امکانات به تدریج از بیرجند می روند.

او برای این حرفش دلیل دیگری هم دارد و می گوید: مخترع از یک طرف به علم و فکر خود اعتماد دارد و می تواند آن راعملی کند اما از طرف دیگر به دلیل نبود زیر ساخت های مناسب صنعتی در استان ، باید به نقاط دیگر کشور مهاجرت کرده وفکر و ایده خود را به صنعت دیگران اختصاص دهد.

«لطفی» تامین زیرساخت های کارگاهی و صنعتی را مهم ترین نیاز مخترعان می داند و ادامه می دهد:شرایط گرفتن وام نیز سخت است. هرچند بانک های عامل ادعای همکاری دارند، اما در عمل عنوان می کنند که تسهیلات شامل ما نمی شود یا این که در حال حاضر نقدینگی ندارند یا هم وثیقه های سنگین می خواهند.

به گفته وی، با این مشکلات ایده های عالی در استان، در مرحله تجاری سازی به خاطر فراهم نبودن زیرساخت و سرمایه متوقف می ماند.

 

نیاز به حمایت مالی و فضای کارگاهی

مخترع دیگری که دستگاه بدن سازی ساخته که کار چند دستگاه را به صورت مکانیکی و هوشمند وبا صرف هزینه کمتر انجام می دهد ، مشکل نبود فضای مناسب و منابع مالی را مطرح می کند و توضیح می دهد: برای ساخت وبرنامه ریزی به مکان مناسب نیاز است.

«ایوبی» با اشاره به شرایط پارک علم وفناوری برای استفاده از خدمات می گوید: بنا به گفته مسئولان این محل، باید در یک مرکز رشد ثبت نام کنیم وکار چند درصد پیشرفت داشته باشد تا شاید اتاقی کوچک یا هزینه ای به ما بدهند در حالی که با این شرایط قادر به تولید نمونه هم نیستیم.

او ادامه می دهد: سراغ اسپانسرها هم رفته ایم اما شرایطی دارند که برای ما توجیه ندارد و در کار تولید نمونه ثبت شده مانده ایم درحالی که هزینه اولیه ساخت آن شاید 5 تا 6 میلیون تومان می شود. دستگاه ثبت شده و به تایید پارک علم و فناوری و دانشگاه بیرجند هم رسیده است. در جشنواره سمنان هم تایید داوران را برای تولید انبوه به دست آورده زیرا به نظر آنها اگر این اختراع به تولید انبوه برسد با یک دستگاه، در یک فضای کوچک و حتی خانه و با یک سوم هزینه دستگاه بدن سازی، فضای باشگاهی فراهم می شود.

این مخترع جوان ادامه می دهد: از یک سو از عهده پرداخت وام برنمی آییم و از سوی دیگر در استان، کارگاه تولید لوازم و امکانات ورزشی وجود ندارد و به ناچار باید با شرکت های خارج استان که در این زمینه فعالیت دارند همکار و هماهنگ شویم.

 

پارک علم و فناوری هم زیرساخت ها را ندارد

رئیس پارک علم وفناوری استان در پاسخ به مشکلات مخترعان می گوید: بخشی از این مسایل به دلیل جدید بودن کار دراین حوزه و آشنا نبودن با راهکارهایی است که منجر به تولید ثروت و اشتغال می شود البته از قبل هم در منطقه از فرآیند تبدیل دانش به ثروت حمایت نشده و فرهنگ قالب در اشتغال، جذب از طریق استخدام های دولتی بوده است. دکتر «دوستی» معتقد است تا زمانی که این فرهنگ تغییر نکند و به سمت کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان از طریق صنایع وابسته به آن هدایت نشود این مشکلات وجود خواهد داشت.

به گفته وی، باید پارک علم و فناوری امکاناتی از جمله فضا داشته باشد در حالی که با توجه به محدودیت ها ، استان نتوانسته از نظر مالی کمک کند و پارک علم وفناوری به تدریج این اقدامات را انجام می دهد. شکل گیری حوزه ستادی قوی در عرصه سامان دهی امور مخترعان و شرکت های دانش بنیان از ملزوماتی است که به این منظور ساخت وساز فضای اداری، ساختمان های چند مستاجره برای استقرار شرکت های دانش بنیان و...در سایت 50 هکتاری پارک علم وفناوری درحال انجام است.

 

مخترعان ناتوان از تبدیل فرآیند اختراع به محصول

دکتر دوستی در مورد حمایت از نخبگان جواب می دهد: اختراع بخش کوچکی از مسیر اقتصاد دانش بنیان است و اقدام بعدی، تجاری سازی و صنعتی کردن محصول است در حالی که عمده مخترعان نمی توانند فرآیند تبدیل اختراع خود به محصول قابل فروش و تولید انبوه را به پایان برسانند که بخشی از کار به حوزه تجارت بر می گردد. مخترعان ما تجار خوبی نیستند.

وی به تلاش پارک علم و فناوری برای بازاریابی و حل این مشکل اشاره می کند و توضیح می دهد: می خواهیم از طریق برگزاری دوره های آموزشی فضایی برای حرکت درمسیر درست برای مخترعان فراهم کنیم که با این کار بخش نرم افزاری و تجاری سازی معلومات انجام می شود اما در قسمت فضای فیزیکی وبودجه ای مشکل وجود دارد.

وی پیش بینی می کند : فضای کارگاهی و زیرساخت های فنی و تکنیکی کار حدود 2تا 3 میلیارد تومان اعتبار می خواهد از طرفی دربیرجند وبرخی مناطق استان کارگاه های فنی و حرفه ای بدون استفاده وجود دارد که می توان از ظرفیت آنها برخوردار شد. وی عمده مشکل را ناقص بودن زنجیره ایده و تولید می داند و توضیح می دهد: زیرساخت های صنعتی شدن و مطالعات آن در استان وجود ندارد و تامین این شرایط نیاز به بودجه و زمان دارد. وی تصریح می کند: پارک علم وفناوری برای حمایت از مخترعان، بودجه مستقل ندارد واز 2 سال قبل هم اعتباری در این زمینه دریافت نشده است.

به گفته «دوستی»، تاکنون 40 شرکت دانش بنیان برای جذب کمک معرفی شده اند اما این کار، مانند مراحل گرفتن وام فرآیند خاصی دارد . برای مثال صاحب یا صاحبان طرح به معاونت علمی وفناوری رئیس جمهور معرفی می شوند اما باید از قبل برخی شرایط مانند توجیه علمی و اقتصادی طرح را فراهم کرده و از نظر تشکیلات هم شرکت راه اندازی کنند و سابقه پرداخت بیمه را داشته باشند و بعضی کارهای اجرایی را انجام داده باشند.

بنا بر آماری که او دارد تاکنون 40 شرکت دانش بنیان در سامانه پارک علم و فناوری ثبت نام کرده اند که 20 شرکت نوپا و10 شرکت دانش بنیان معرفی شده و موفق به دریافت کمک شدند.

 

50درصد کاهش آمار شرکت های دانش بنیان

وی درباره مشکل سرمایه برای تولید اولیه وانبوه هم می گوید: دولت یکسری خدمات می دهد اما همیشه عده ای سودجو این خدمات را از مسیرآن منحرف می کنند یا استفاده کرده و باز پس نمی دهند دولت برای جلوگیری از تکرار این مشکل، اعلام کرد هیچ کمکی بلاعوض نیست و خدمات به صورت تسهیلات است اما به شرکت هایی تعلق می گیرد که در مورد آنان اطمینان باشد و حداقل 50 درصد کارشان به نتیجه برسد.

وی تصریح می کند: استان در سال های گذشته 200 شرکت دانش بنیان داشت که حالا 100 مورد آن باقی مانده و پالایش ها نشان داد اختلاف عدد مربوط به مواردی است که منابع مالی را دریافت کرده و بعد جا خالی کردند.

وی می گوید: از این به بعد باید گرفتن ضمانت در دستور کار ما باشد در حوزه دانش بنیان نگاه دولت تغییر کرده و وام زمانی پرداخت می شود که کار شرکت دانش بنیان به نتیجه رسیده باشد و اطمینان از بازگشت سرمایه باشد چنانچه برخی شرکت ها از 40 تا 150 میلیون تومان وام گرفته اند.

او تاکید می کند: بسیاری از مخترعان ما فقط می توانند ایده بدهند اما وارد مرحله تولید نمی شوند.

وی ادامه می دهد: هر فردی توانایی و تا مرحله ای تخصص دارد اما مشکل این است که برخی مخترعان می خواهند همه مراحل از ایده تا بازار را خودشان انجام دهند درحالی که یک فرد شاید همه تخصص و بودجه را نداشته باشد آنها باید یاد بگیرند به صورت خوشه ای کار کنند.

او درمورد نبود رغبت سرمایه گذاران برای فعالیت در طرح های مخترعان هم می گوید: باید توان و جرات سرمایه گذاری در استان را ایجاد کرد .سرمایه گذار باید جرات داشته باشد برای کمک به شرکت های دانش بنیان، سرمایه گذاری کند در حالی که نگاه بخش خصوصی به دستگاه های دولتی است.

 

نهاد متولی حمایت از مخترع و اختراع در کشور وجود ندارد

رئیس بنیاد نخبگان هم می گوید : بنیاد نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور دستگاهی سیاست گذار و حاکمیتی است که براساس قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی حمایت از سر آمدان و نخبگان را بر عهده دارد و براساس یکی از بندهای این قانون مخترعان برگزیده توسط بنیاد حمایت می شوند. دکتر« احمدی زاده» می افزاید: چون درکشور نهاد متولی حمایت از اختراع ومخترع وجود ندارد بنیاد نخبگان هرسال 8 جشنواره اختراعات منطقه ای و ملی فضایی برای معرفی آثار مخترعان و فراهم کردن زمینه حمایت تجاری سازی از آنها برگزار می کند.

وی ادامه می دهد: بنیاد نخبگان برای تجاری سازی ایده های برگزیده نخبگان آنها را وارد مراحل مختلف توانمند سازی می کند و تا 2 سال که محصول خود را به تجاری سازی برسانند از آنها حمایت می کند.

 

حمایت ها از اختراع های برگزیده

وی به اعطای کمک بلاعوض یا جایزه برگزیده شدن متناسب با نوع اختراع از 700 هزار تومان تا 5 میلیون تومان اشاره می کند و این که در مرحله بعد مخترع باید تعهد بدهد 2 سال در کارگاه توانمند سازی شرکت کند.

وی تصریح می کند: برخی اختراعات صرفه اقتصادی برای جامعه ندارد بنابراین معیار های برگزیده شدن سخت است و فقط اختراع های برگزیده و نه هر موردی حمایت می شوند . با این شرایط به شرکت های نوپا تا 300 میلیون تومان وام داده می شود برخی هم در پارک علم و فناوری مستقر می شوند.

وی در مورد اعتماد سرمایه گذاران به ایده های مخترعان می گوید: اختراع باید برای مردم صرفه اقتصادی و ضرورت داشته باشد ومخترعان باید بر اساس نیازهای جامعه تولید کنند از طرفی انتظار نمی رود که هر مخترعی خودش همه مراحل تجاری سازی را انجام دهد. وی با اشاره به راه اندازی بورس اختراعات در تهران ادامه می دهد: این مخترعان ایده خود را از طریق این بورس بفروشند و وارد قراردادکار، کارگری، وثیقه و بانک و... نشوند وتولید کننده این امور را انجام دهد.

«احمدی زاده» می گوید: صنعت باید متقاضی اختراعات باشد زیرا بنیاد نخبگان تسهیل گر است و نمی تواند به طور مستقیم وارد تولید شود.

وی ادامه می دهد: چنانچه تجهیزات و تولیدات مخترعان خوب باشد می توان از آنها حمایت کرد تا کارشان را توسعه دهند در کشور ما، صنایع بزرگ اعتمادی به بخش های کوچک ندارند زیرا تغییر خط تولیدی یک صنعت بزرگ شاید 50 میلیارد تومان هزینه داشته باشد بنابراین چنین ریسکی انجام نمی دهد مگر آن که مخترع خط تولید چند میلیاردی داشته باشد. به گفته وی، در حال حاضر بسیاری از مخترعان ایده های خود را به شرکت بنز یا شرکت های اروپایی می فروشند.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

2 ماه پیش مسئولان استان رسمی شدن گمرک بزدان را اعلام کردند، اما با گذشت این مدت نه تنها هیچ تحولی در این بازارچه راکد دیده نمی شود بلکه رسمی بودن آن هم دیگر مورد تایید نیست و مسئولان از ادامه پیگیری ها خبر می دهند.اکنون چند سالی است که بازارچه یزدان به رکود رفته و همه زیرساخت های فراهم شده آن در حال متروک شدن است. در واقع کلید این بازارچه در دست افغانستان است و آن ها چند سالی است که به انجام مبادلات تنها از طریق مرز ماهیرود بسنده کرده و بر اساس ضوابط خود دیگر بازارچه های استان را به فراموشی سپرده اند.

دوم تیر سال گذشته عنوان شد: وزیر کشور برای فعال شدن بازارچه مرزی یزدان دستور صادر کرده است. در این زمینه دکتر «هروی» نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مورد آخرین پیگیری ها در زمینه فعال شدن بازارچه مرزی یزدان گفته بود: در جلسه هایی که در تهران با وزیران کشور، اطلاعات و امور خارجه داشتم همه یکدل و یکصدا از فعال شدن این بازارچه حمایت کردند؛ علاوه بر این در نامه ای که به تازگی به وزیرکشور نوشتم «رحمانی فضلی» دستور داد مشکلات رفع و بازارچه یزدان فعال شود.

یک ماه بعد یعنی 16مرداد سال گذشته والی استان فراه برای استقرار گمرک در بازارچه مرزی یزدان اعلام آمادگی کرد و استاندار به «خراسان جنوبی» گفت: استقرار گمرک در بازارچه مرزی یزدان بسیار ضرورت دارد و پیگیری های بسیاری برای تحقق این مهم انجام شده و در نتیجه والی استان فراه افغانستان به تازگی برای راه اندازی گمرک در این بازارچه اعلام آمادگی کرده ولی به دلیل برگزاری انتخابات در این کشور شروع برنامه به بعد موکول شده است.

چندی نگذشت که مسئولان بار دیگر اعلام کردند نظر افغانستان در مورد بازگشایی برخی بازارچه های مرزی خراسان جنوبی قاطع نیست.

مدیر کل گمرکات خراسان جنوبی 19 آذر سال گذشته با بیان این مطلب اظهار داشت: امسال برای چندمین بار است که افغانستان بازارچه های مرزی یزدان وگلورده را می بندد و تبادل کالا در این نقاط را به تاخیر می اندازد. «خاشی» در آن خبر نیز از قول رئیس کل گمرک افغانستان به استقرار نیرو در بازارچه یزدان اشاره کرد که البته تا این لحظه به مرحله تحقق نرسید.

در واقع مذاکرات برای رونق گرفتن دوباره بازارچه قدیمی یزدان با مقامات افغان در این سال ها بارها و بارها انجام شده است و مسئولان بسیار از پیگیری های خود برای رسمی شدن این بازارچه سخن گفته اند اما هنوز سرنوشت معبری که هر از گاهی تعطیل می شود معلوم نیست.

هر چند دست های موافق بسیاری برای رسمی شدن این معبر بالا رفته و براساس گفته استاندار پیگیری های امسال جدی تر از گذشته شده است؛ پیگیری ها به جایی رسید که 2 ماه پیش یعنی 20 اردیبهست «خاشی» مدیر کل گمرکات استان از رسمی شدن بازارچه یزدان خبر داده بود و اینکه طرح رسمی شدن این معبر سال 90 تهیه و به مقامات افغانستانی ارائه شده است به همین دلیل پس از سفر رئیس جمهور این کشور به تهران، ساماندهی بازارچه های مرزی استان و ایجاد گمرک یزدان بازنگری و به مسئولان خراسان جنوبی ارائه شد.وی حتی اعلام کرده بود: رئیس جمهور افغانستان قول مساعد داد تا ماه رمضان امسال به منظور رسمی شدن مرز یزدان، نیرو از افغانستان در گمرک مستقر کند.

حال یک هفته از پایان ماه رمضان می گذرد اما خبرهای جدید نشان می دهد پرونده بازارچه پرقدمت یزدان همچنان باز است.«خاشی» مدیر گمرکات استان در این باره به «خراسان جنوبی» گفت: در سفر دو ماه پیش رئیس جمهور افغانستان این قول مطرح شد و حتی «اشرف غنی» در سفر به استان هرات نیز به مردم این استان قول داده بود در ماه رمضان گمرک یزدان راه اندازی شود اما با این وجود این اقدام هنوز انجام نشده است.

نماینده وزارت امور خارجه در استان نیز به استناد قول رئیس جمهور این کشور گفت: همچنان کار در حال پیگیری است اما یکسری قوانین طرف افغان اجازه نمی دهد کار به روال پیش برود. «ابراهیمی» تصریح کرد: همچنان قول دو رئیس جمهور در حال پیگیری است.

حتی استاندار هم از این پیگیری ها خبر داد و گفت: فعال شدن 4بازارچه استان ما با افغانستان از جمله یزدان از موضوع های مطرح در سفر اخیر «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان با دکتر «روحانی» بود و موافقت با رسمی شدن آن همان زمان داده شد اما تحقق آن نیاز به یک پروسه زمانی دارد.«خدمتگزار» در پاسخ به این سوال که چه گرهی وجود دارد که از چند سال پیش تاکنون حتی با مطرح شدن این پرونده بین دو مقام عالی رتبه باز هم رسمی شدن این معبر تحقق نیافته است و اظهار امیدواری مسئولان در شرایط فعلی چه میزان جدی است؟ تصریح کرد: همین که این موضوع بین دو رئیس جمهور کشور مطرح شد نشان از جدی بودن پیگیری ها در این دوره است.

وی با اشاره به موافق بودن والی فراه با این موضوع ادامه داد: بنا بر قول دو مقام بالارتبه ایران و افغانستان در ماه مبارک رمضان از سوی کشور افغانستان برای امکان سنجی و ارزیابی وضعیت بازدیدی از این بازارچه انجام شد منتها مشکل از طرف ایران نیست، سیستم آن ها پروسه اداری دارد.به گفته وی، برای قطعی شدن و رسمیت یافتن این معبر هنوز نیاز به کار است.

استاندار در ادامه افزود: قرار است پرونده باز یزدان در کمیسیون مشترک ایران و افغانستان که در مرداد برگزار می شود مطرح شود.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

بهره برداری 173پروژه عمرانی در حوزه شهرستان زهک پیگیری می شود.به گزارش «سیستان و بلوچستان»، فرماندار زهک ظهر روز گذشته با بیان این مطلب در شورای برنامه ریزی و توسعه این شهرستان که با حضور اعضا و مدیرکل برنامه و بودجه استانداری در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شده بود، گفت: تمام تلاش دولت در کشور پیگیری و اجرای پروژه های ناتمام با پیشرفت بیش از 50 درصد است و براین اساس باید این پروژه ها با اولویت و در سریع ترین زمان ممکن به اتمام برسد.«جمشید رخشانی نسب»، افزود: با توجه به محدودیت های موجود در کشور، بودجه در نظر گرفته شده برای شهرستان از محل ماده 180 قانون برنامه و بودجه و اعتبارات استانی و از 2درصد فروش نفت و گاز، 170هزار و 6میلیون ریال شامل 74هزار و 92میلیون ریال استانی و2درصد فروش نفت،95هزار و 914میلیون ریال درنظر گرفته شده که بیشترین آن به بخش راه و شهرسازی اختصاص یافته است.وی با اشاره به این که در حوزه زهک بیش از622کیلومتر راه وجود دارد، ادامه داد: باید با توجه به تاکید استاندار و نیاز شهرستان، پل کمربندی این شهرستان تا پایان امسال به بهره برداری برسد.وی گفت: بودجه اختصاص یافته با پیگیری مدیران شهرستان باید به طور کامل جذب شود و تمام تلاشمان را باید برای دریافت بودجه بیشتر انجام دهیم.وی با تاکید بر جلوگیری از اسراف در ادارات، ادامه داد: نظارت، سرعت و صرفه جویی در فعالیت ها و اجرای طرح ها و پروژه ها باید در دستور کار همه مسئولان قرار گیرد.وی با اشاره به این که این جلسه اولین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه زهک و اولین جلسه این شورا در بین شهرستان های استان بوده است، بیان کرد: با توجه به اینکه در پایان برنامه پنجم توسعه قرار داریم مدیران باید خود را برای ورود به برنامه ششم توسعه آماده کنند. مدیرکل برنامه و بودجه استانداری نیز در این جلسه گفت: تاکید دولت و استاندار، بر اتمام پروژه های ناتمام است و بر این اساس باید از اجرای پروژه جدید خودداری کرد و بر اتمام پروژه های ناتمام تسریع بخشید.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

دو مظنون در رابطه با پرونده آدم ربایی کودک 9 ساله زابل دستگیر شدند و تحت بازجویی و تحقیقات قرار دارند.به گزارش ایرنا، دادستان زابل گفت: اوایل خرداد ماه امسال یک کودک سیستانی به دست افراد ناشناس ربوده شد که آدم ربایان پس از ربودن این کودک به ازای آزادی او درخواست مبلغ هنگفتی وجه نقد از والدین او کردند.«ابوالفضل نجفی» افزود: ربایندگان پس از مدتی نگهداری و شکنجه کودک، چند روز پیش او را در یکی از خیابان های زابل با وضعیت بسیار تاسف بار ناشی از شکنجه رها کرده اند.وی تصریح کرد: اهالی محل با پیدا کردن این کودک در تماس با پلیس او را به بیمارستان انتقال دادند که هم اینک به دلیل جراحات وارده ناشی از شکنجه حال جسمانی نامطلوبی دارد به طوری که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری است.وی گفت: تحقیقات در این زمینه با جدیت ادامه دارد و خوشبختانه دستورهای بسیار خوبی نیز در این رابطه صادر شده است دستگاه قضایی نیز مرحله به مرحله پیگیر این پرونده است تا متهمان را هر چه سریع تر شناسایی و با آنان برخورد کند.شایان ذکر است: کودکی 9 ساله به نام مهدی، در زابل 28 اردیبهشت ماه امسال به دست افراد ناشناس مورد ربایش قرار گرفت که ربایندگان این کودک را چند روز پیش در محله حسن آباد زابل رها کردند و اهالی با پیدا کردن این کودک با تماس با پلیس او را به بیمارستان انتقال دادند که به دلیل جراحات وارده ناشی از شکنجه این کودک در بیمارستان حضرت امیر المومنین (ع) زابل بستری است و حال جسمانی نامطلوبی دارد.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi

سازمان های جهانی نظیر UNDP باید درباره موضوع تالاب هامون ورود پیدا کنند زیرا به جای مذاکره بر سر حقابه تالاب هامون باید برای احیای آن مذاکره کنیم چرا که خود افغان ها هم از خشکی و گرد و غبار متضرر می شوند. مدیرملی ستاد مبارزه با پدیده گرد و غبار با اعلام این مطلب به «سیستان و بلوچستان»، گفت: به منظور رسیدگی به وضعیت مردم و راهکارهای کوتاه مدت مقابله با پدیده گرد و غبار، به جز ارائه طرح «کاهش آسیب پذیری مردم» در مناطق درگیر کار مفید دیگری نمی توان در کوتاه مدت انجام داد.دکتر «ضیاءالدین شعاعی»، درباره اقدامات انجام شده در سیستان و بلوچستان برای مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: در این استان تنها کاری که انجام شده، گرفتن اعتبار مطالعاتی نسبتاً مناسبی برای مقابله با پدیده گرد و غبار بوده که به علت پیچیدگی های این کار، امسال قرارداد مطالعاتی آن منعقد شده است.وی گفت: در قراردادی که سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان در هفته های اخیر منعقد کرد، مقرر شد طرح مطالعاتی شناخت کانون ها و ساماندهی آنها و شناسایی عرصه تالاب هامون انجام شود تا آب مختصری که به آن وارد می شود به نقاط اصلی و کلیدی آن منتقل و سپس برای بقیه هامون در درازمدت اقداماتی نظیر کشت گیاهان سازگار با منطقه صورت گیرد که اقدامات مربوط به آن از هفته آینده آغاز می شود.وی تصریح کرد: این طرح به ارائه راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت منجر می شود که اقدام کوتاه مدت شامل طرح «کاهش آسیب پذیری مردم» و یکی از بخش های آن اعطای تسهیلات به مردم است.وی خاطرنشان کرد: از دید من در بخش مطالعاتی در این استان خوب پیش رفته ایم اما برای مردم به جز طرح «کاهش آسیب پذیری» اقدام دیگری انجام نشده است.

 

تالاب هامون از اولویت های دیپلماسی با افغانستان

مدیرملی ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار درباره دیپلماسی های انجام شده با کشور همسایه برای تالاب هامون گفت: در ملاقات هایی که مسئولان کشور با مقامات افغانستانی دارند موضوع تالاب هامون به عنوان یک اولویت مطرح می شود که از جمله می توان به ملاقات های رئیس جمهور، وزیران امورخارجه و نیرو اشاره کرد.وی گفت: متأسفانه افغان ها خیلی به مذاکرات بر سر احیای تالاب هامون تمایل ندارند و فقط بر حقابه که یک قرارداد قدیمی است تأکید می کنند. وی افزود: حقابه مذکور هم کمتر از 10 درصد نیاز تالاب را تأمین می کند و 90 درصد آن مشکل دارد، زیرا تمام حقابه ای که در قرارداد ذکر شده به یک میلیارد مترمکعب نمی رسد، در حالی که تالاب هامون بیش از 16 تا 17 میلیارد مترمکعب در شرایط پرآبی ظرفیت دارد.وی گفت: آنان اصرار دارند که حق آبه را رها می کنند و این ما هستیم که ترجیح می دهیم حق آبه را به دلیل اهمیت آب شرب زابل به زاهدان در جای دیگری ذخیره کنیم.

وی اضافه کرد: در حالی که آب رها شده حاصل بارش های غیرمترقبه است که طرف افغان هم قادر به کنترل آن نیست به همین دلیل ما از 3-2 میلیارد مترمکعب آب اضافه بهره مند می شویم.وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا دیپلماسی در این زمینه فعال نیست، گفت: ما در شرایط ایده آل تعادل دیپلماتیک نیستیم اما با این حال پیشرفت های مختلفی هم داشتیم و به نوعی معتقدیم که باید سازمان های جهانی نظیر UNDP در این موضوع درگیر شوند، زیرا به جای مذاکره بر سر حقابه تالاب هامون باید برای احیای آن مذاکره کنیم چرا که خود افغان ها هم از خشکی و گرد و غبار متضرر می شوند.

 

سند ملی گرد و غبار در حال انجام است

شعاعی درباره سند ملی گرد و غبار گفت: این کار یک اقدام جدیدی بود و به همین دلیل برای پرهیز از دوباره کاری وقت زیادی صرف جمع آوری کل اطلاعات دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی شده است.وی افزود: اصل روش کار و توضیحات گزارش آماده شده، به علاوه جلد یک گزارش که مختص استان خوزستان است هم تقریباً آماده شده است و مشاور اعلام می کند در مرحله ویراستاری است که البته قرار بود تا آخر خردادماه آماده شود اما با تأخیر یک تا 5/1 ماهه روبرو شد.وی اضافه کرد: این طرح به طور همزمان در 6 استان سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، ایلام، بوشهر و خوزستان نیز در حال انجام است و امید است تا پایان امسال اسناد برای استان های مذکور آماده شود. وی عنوان کرد: اسناد راهکار نیست بلکه دست مایه ای برای بودجه و اعتباراتی است که داده می شود تا با شناخت منشأ این اعتبارات محدود صرف شود. وی با بیان اینکه باید گرد و غبار را از توفان های شن جدا کنیم، گفت: در واقع 7 استان گرد و غبار دارند و از دید ما تهران گرد و غبار واقعی ندارد بلکه دارای توفان های محلی است.وی افزود: در کنار سند ملی که در 7 استان تهیه می شود استان های دیگر نیز با محوریت ستاد بحران و استانداران به طور جداگانه اطلاعات استانی مربوط به منشأهای گرد و غبار را تهیه می کنند.وی با بیان این که اصفهان، یزد، کرمان و جنوب سمنان نیز توفان های محلی دارند، گفت: گرد و غبار به عنوان یک ودیعه طبیعی از قدیم همراه مردم سیستان بوده است و مردم تا حدودی در مقابل آن راهکار داشته اند اما آنچه اکنون اتفاق افتاده وقوع گرد و غبار از منشأ هامون است که اکنون خشک شده و با سلامت مردم در تعارض است.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/5/1 توسط amirghochi
<      1   2   3   4      
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک