سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بود نبود
 

متن پیش رو در آنا منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

هم‌زمان با روزهایی که جهان در تب و تاب جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 بود، در اسرائیل ایده شکل‌گیری ائتلافی عربی و اسرائیلی علیه توافق هسته‌ای شکل گرفت و مقابله با نفوذ ایران در منطقه را به‌عنوان اولویت برنامه‌های خود معرفی کرد.
بر اساس ایده شکل‌گرفته در اسرائیل، ائتلاف عربی و اسرائیلی به سرکردگی ریاض و تل‌آویو، ایران را به‌ عنوان دشمن درجه یک خود معرفی کردند و با شعار «اسرائیل و اعراب مشتی واحد علیه ایران می‌شوند» خواستار جلوگیری از توافق قدرت‌های غربی با ایران شدند و آن را به زیان منافع اعراب و اسرائیل خواندند.
«شبتای شاویت» رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی اسرائیل (موساد) روز یکشنبه در گفت‌وگو با مجری رادیو آمریکا گفت: پس از دیدارهایی ویژه میان مقام‌ها و کارشناسان اسرائیلی و عربستانی که آخرین آن در واشنگتن میان «انور (ماجد) عشقی» ژنرال بازنشسته و «دوری گلد» مدیر کل امور خارجه اسرائیل صورت گرفت، تمایل برای تشکیل ائتلافی عربی و اسرائیلی افزایش یافت.

اظهارات رئیس سابق «موساد» به اینجا ختم نشد. وی در گفت‌وگو با روزنامه «جروزالم‌پست» تاکید کرد: ما فرصت منحصر به‌فردی داریم تا بتوانیم ائتلافی متشکل از کشورهای عربی معتدل به رهبری عربستان و اسرائیل را برای مقابله با تهدیدات احتمالی ایران هسته‌ای در آینده ایجاد و بتوانیم ساختاری جدید در خاورمیانه بنیان‌گذاری کنیم.
وی همچنین توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های غربی را فرصتی برای پیوستن اسرائیل به «نظام خاورمیانه جدید» خواند و گفت: باید ائتلافی از کشورهای عربی اهل‌ سنت همچون مصر، اردن و کشورهای خلیج(فارس) با مشارکت اسرائیل که نگران نفوذ ایران در منطقه هستند، تشکیل شود و اسرائیل بتواند در این کشورها پایگاه‌های نظامی خود را ایجاد کند.
همچنین «ترکی فیصل» شاهزاده سعودی در مقاله‌ای که روزنامه «هاآرتص» آن را منتشر کرد، نوشت: بسیار خوشحال می‌شوم که از مقام‌های اسرائیلی در ریاض استقبال کنم.
«ائتلاف علیه ایران»، روابط محرمانه‌ای که آشکار می‌شود
«کاترین کلیبلند» پژوهشگر علوم سیاسی در مقاله‌ای با عنوان «منافع سیاسی از همکاری عربستان و اسرائیل» نوشت: ظاهرا میان تل‌آویو و ریاض موضع نیرومندی علیه ایران اتخاذ شده است، موضوعی که جای بررسی بیشتر دارد و شاید بعدها جنجال‌برانگیز شود. این برای نخستین‌ بار است که در منطقه خاورمیانه مواضع آشکاری به‌جای همکاری‌های محرمانه مطرح می‌شود و این تنها به‌دلیل واهمه اعراب از افقی است که برای خود از ایرانی متصور هستند که قابلیت دستیابی به سلاح هسته‌ای را دارد. تل‌آویو و ریاض آمادگی دارند تا با همکاری یکدیگر و حمایت شهروندانشان علیه ایران به‌عنوان قدرتی هسته‌ای قیام کنند.
وی تمرکز خود را بیشتر به هماهنگی منافع اسرائیل و عربستان در موضوع ایران معطوف می‌کند و می‌نویسد: همکاری‌های دو طرف در این راستا موجب شده است تا روابطی محرمانه، آشکار و پرده از قول و قرارهای میان «عشقی» و «گلد» برداشته شود.
برای نخستین‌ بار است که در منطقه خاورمیانه مواضع آشکار به‌جای همکاری‌های محرمانه مطرح می‌شود و این تنها به‌دلیل واهمه اعراب از افقی است که برای خود از ایرانی متصور هستند که قابلیت دستیابی به سلاح هسته‌ای را دارد.
«کلیبلند» در مقاله خود می‌نویسد: اعتراف آشکار به وجود روابط محرمانه پیشتر امری سخت تلقی می‌شد و افشای آن برای هر دولت محافظه‌کاری نوعی خطر به‌شمار می‌رفت ولی اکنون مشاهده می‌کنیم که گزارش می‌کنند در 4 ژوئن «ماجد عشقی» ژنرال سعودی و «دوری گلد» مدیرکل جدید وزارت امورخارجه اسرائیل به دیدار یکدیگر می‌روند و درباره واکنش مشترک نسبت به تهدیدات احتمالی ایران تصمیماتی می‌گیرند.
با وجود اینکه هر یک از آنها (شاید به‌دلیل منافع خود) تکذیبیه نمادینی منتشر کرده‌اند ولی جایگاه سیاسی این دو نشان می‌دهد که موافقت آنها درباره موضوع ایران امری حتمی و بیانگر ارتباطات میان پادشاهی عربستان با رژیم اسرائیل است.
این پژوهشگر امور سیاسی می‌افزاید: اسرائیل فعالانه می‌کوشد همکاری خود با کشورهای خلیج فارس بر سر موضوعات متعدد منطقه‌ای را حفظ کند و این در حالی است که پادشاهی عربستان سعودی، اسرائیل را حتی به رسمیت نمی‌شناسد.
در روابط سیاسی جهان همکاری با کشوری ثانی یا ثالث در حالی که این کشور به‌وسیله دولتی مستقل به‌رسمیت شناخته نشده است، امری نامتعارف به‌شمار می‌رود و نمی‌توان اینگونه تصور کرد که فردی فرد دیگر را قبول نداشته باشد ولی با وی بر سر موضوعاتی معامله کند. در واقع اطمینان به طرف مقابل، به رسمیت شناختن آن و اعتراف به وجود مرزهایی مشخص برای حریم آن کشور جزو لازمه‌های تعامل در عرصه جهانی به‌شمار می‌رود. بنابراین، آیا نمی‌توان اینگونه ارتباطات آشکار میان عربستان و اسرائیل را دال بر به‌رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به‌وسیله مقام‌های سعودی دانست؟
در سال 1996 بود که اسرائیل دفاتر تجاری خود را در پادشاهی‌های عمان و قطر افتتاح کرد و این در حالی است که در دو سال 2000 و 2009 به‌دلیل محکومیت حمله اسرائیل به سرزمین‌های فلسطینی، این دفاتر بسته شدند. همچنین عربستان از سال 2002 بدین‌سو تلاش می‌کند طرح صلح فلسطینی را که به‌وسیله کشورهای خلیج‌فارس ارائه شده بود، میان اسرائیل و فلسطین به اجرا بگذارد.
ایران دشمن ما است، نه اسرائیل
نظرسنجی ماه ژوئن گذشته نشان می‌دهد که برخی سعودی‌ها ایران را تهدید نخست پادشاهی عربستان و بالاتر از تهدیداتی همچون داعش و اسرائیل می‌دانند.
این نظرسنجی که به‌وسیله دانشکده‌ای اسرائیلی در «هرتزلیا» انجام و در روزنامه «نیویورک‌تایمز» منتشر شد، بیانگر آن است که پس از ظهور داعش، اسرائیل در نزد سعودی‌ها به‌عنوان خطر سوم شناخته می‌شود و شاید این موضوع به تغییر سیاست‌های دو طرف نسبت به یکدیگر مربوط باشد. سعودی‌ها نگرش مثبتی نسبت به ایجاد ائتلافی عربستانی و اسرائیلی علیه ایران پیدا کرده‌اند و به باور ناظران خارجی، این موضوع زمینه نزدیکی روابط رژیم اسرائیل با پادشاهی عربستان را فراهم کرده است.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi
تسنیم/ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی علل کاهش مصرف شیر را در مقایسه با نوشابه های گازدار در میان خانوارهای کشور را مورد مطالعه قرار داد.

دفترمطالعات زیربنایی مرکز پژوهشها با اشاره به آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در ماه های پایانی سال 89 و کاهش یارانه های حامل های انرژی و به تبع آن افزایش هزینه های تولید محصولات کشاورزی و از جمله شیر افزود: با این وصف دولت با اعمال تعزیرات بر قیمت، قیمت شیر و لبنیات را کنترل کرد که همین امر باعث کاهش حاشیه سود در زنجیره ارزش شیر و بروز تخلفاتی در صنایع لبنی ، مانند استفاده از روغن پالم در فرآورده های لبنی شد . سرانجام در ماه های ابتدایی سال 1390 شیر یارانه ای از دستور کار دولت خارج شد و عواملی مانند کاهش دسترسی اقتصادی ، حمایت های نامناسب از صنایع شیر و کاهش تبلیغات ، سرانه مصرف فرآورده های لبنی را تا سال 1392 حدود 14 درصد کاهش داد .

از آنجا که رژیم غذایی ایرانی ها با فقر کلسیم مواجه است، مصرف نوشابه های گازدار به این فقر غذایی دامن می زند و کاهش مصرف شیر و فرآورده های لبنی و افزایش مصرف نوشابه های گازدار (به دلیل وجود مزیت قیمتی ) ، موجب کاهش آثار مثبت شیر شده و در صورت استمرار وضع موجود، نگرانی ها در حوزه سلامت در خصوص گسترش بیماری هایی مانند پوکی استخوان و دیابت را تشدید می کند.

مرکز پژوهش ها در ادامه افزود: بررسی میزان مصرف شیر و نوشابه های گازدار در کشور نشان می دهد که مهم ترین عوامل محدود کننده مصرف لبنیات و افزایش مصرف نوشابه های گازدار عبارتند از : روند افزایشی قیمت لبنیات بیش از نرخ تورم و بیشتر از شاخص کل کالاها و خدمات مصرفی، واگرایی در سیاست های توسعه صنایع لبنی، کاهش وزن بسته بندی های لبنی، کاهش حمایت ها و یارانه ها و نسبت قیمت شیر به نوشابه . همچنین بررسی انجام شده نشان می دهد که روند کنونی نسبت قیمت شیر و نوشابه موجب تقویت مصرف نوشابه خواهد شد، بنابراین اتخاذ سیاستی مانند اخذ مالیات سلامت از محصولات مضری مانند نوشابه های گازدار و تخصیص آن برای افزایش مصرف شیر، می تواند از مهم ترین راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی باشد.

نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

پلیس چین اعلام کرد که در جریان یک عملیات شناسایی، 2 تروریست را با مقادیر قابل توجهی از انواع سلاح های سرد و گرم در مناطق مرکزی کشور دستگیر کرده است.

خبر دستگیری این افراد که بامداد امروز - جمعه - صورت گرفته، در روزنامه چاینا دیلی و تلویزیون ملی چین بازتاب داشت.

بر اساس این گزارش، عملیات یاد شده در شهر «ون جو» واقع در شرق استان «جه جیانگ» صورت گرفت و پلیس این منطقه اعلام کرد که در جریان این عملیات، 2 نفر به اتهام مشارکت در فعالیت های تروریستی، دستگیر شده اند.

این منابع همچنین اعلام کردند که از مخفیگاه این افراد مقادیر قابل توجهی از انواع سلاح و مواد منفجره کشف شده است.

هفته گذشته نیز یک شبکه خبری چینی از کشته شدن سه نفر از ساکنان استان مسلمان نشین «سین کیانگ» در جریان درگیری با نیروهای پلیس در شهر «شن یانگ» (واقع در شمال شرق چین) خبر داده بود که قصد داشتند با سلاح سرد به مردم آسیب برسانند.

طی سال های اخیر حملات خشونت بار و ناآرامی ها در برخی مناطق مختلف چین از جمله استان «سین کیانگ» که محل سکونت اقلیت های مسلمان «اویغور» محسوب می شود افزایش یافته و دولت چین هم متعهد شده مجازات علیه آنچه آن را «تروریست های خشن» می نامد، افزایش دهد.

در گزارشی که اخیر از سوی دیوان عالی خلق چین به کنگره ملی، ارسال شده نشان می دهد، تعداد افرادی که سال گذشته میلادی (2014) به علت جنایاتی از جمله دامن زدن به درگیری و حملات تروریستی متهم شده اند در مقایسه با سال 2013 میلادی، 13 و سه دهم درصد افزایش داشته است.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

کارشناسان ستاره شناسی اعلام کرده‌اند که احتمال دارد پروب روزتا که در حال تعقیب و بررسی سایرک فضایی p67 است در حقیقت یک تخته سنگ سرشار از موجودات زنده میکروسکوپی را تعقیب می‌کند.
گفتنی است، کارشناسان حتی اعتقاد دارند ممکن است دنباله دار p67 حتی بیشتر از موجودات زنده میکروسکوپی موجود در قطب‌های شمال و جنوب کره زمین دارای میکروارگانسیم های زنده باشد.


بررسی‌ها نشان می‌دهند، ویژگی‌های مختلف مشاهده شده بر روی p67 بویژه پوسته غنی سرشار از مواد آلی سیاه و سفید بهترین شاهد برای اثبات وجود موجودات زنده در زیر سطح پوسته یخی این دنباله دار است .


کارشناسان این پروژه اعتقاد دارند بسیاری از دنباله‌دارها می‌توانند به دلیل برخوردار بودن ویروس‌ها، میکروب‌ها و مواد آلی از جمله عوامل ایجاد حیات در سیارات منظومه شمسی از جمله مریخ باشند.
کاوشگر روزتا در سال 2004 به فضا پرتاب شد و تحت فناوری گرانش بین زمین و مریخ به مسیر خود به سوی دنباله دار p67 ادامه داد.

پس از حدود 10 سال مسافرت که مسیری معادل با 6 و 4 دهم میلیارد کیلومتر است،‌این کاوشگر در ماه اوت 2014 به مدار دنباله دار رسید و بخش دوم ماموریت خود را آزاد سازی phrlne برای نشستن و فرود بر روی سیارک و انجام نمونه برداری از آن را آغاز کرد.

پس از قطع ارتباط به دلیل عدم دریافت میزان کافی از نور خورشید برای شارژ پنل های خورشیدی پس از یک وقفه 7 ماهه، phrlne مجددا قادر به برقراری ارتباط و ارائه گزارش شده است.
کارشناسان امیدوار هستند، بتوانند موجودات ذره‌بینی، میکروارگانیسم‌ها و سایر عناصر ایجاد کننده یخ در سطح این دنباله دار را پیدا کنند.
در مجموع از بیش از 7 درصد سطح این دنبال دار تا به حال تصویر برداری شده و نتایج برای زمین ارسال گشته است.
کارشناسان امیدوار هستند در آینده اطلاعات ارزشمندی از این دنباله دار مرموز که به گفته کارشناسان حتی حاوی موجودات فضایی بدست آورند.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

پس از افزایش 17 درصدی قیمت نفت در طی سه ماهه آوریل تا ژوئن، بانک جهانی پیش بینی خود از قیمت متوسط نفت در سال 2015 را از 53 دلار به 57 دلار افزایش داد.

پس از افزایش 17 درصدی قیمت نفت در طی سه ماهه آوریل تا ژوئن، بانک جهانی پیش بینی خود از قیمت متوسط نفت در سال 2015 را از 53 دلار به 57 دلار افزایش داد.
این پیش بینی در جدیدترین گزارش چشم انداز بازارهای کالای بانک جهانی منعکس شده است.
بانک جهانی اعلام کرد، قیمت انرژی در سه ماهه دوم سال جاری 12 درصد افزایش یافته و افزایش در قیمت نفت با کاهش در قیمت گاز طبیعی و زغال سنگ تا حدی جبران شده است.
اما بانک جهانی پیش بینی کرده که قیمت انرژی در سال جاری میلادی به طور متوسط 39 درصد کمتر از سال 2014 باشد.
در این گزارش آمده است: «پیش بینی می شود قیمت گاز طبیعی در هر 3 بازار اصلی یعنی آمریکا، اروپا و آسیا کاهش یابد... قیمت زغال سنگ نیز احتمالا 17 درصد کاهش می یابد.»
در گزارش بانک جهانی، به کاهش 2 درصدی قیمت کالاها (به استثنای انرژی) در سه ماهه دوم سال اشاره شده و پیش بینی شده است که قیمت کالاهای غیر از انرژی امسال به طور متوسط 12 درصد کمتر از سال 2014 باشد.
جان بافس، اقتصاددان ارشد بانک هانی و نویسنده اصلی این گزارش گفت: «تقاضا برای نفت خام در سه ماه دوم سال بالاتر از حد انتظار بود... حجم بالای ذخایر و افزایش تولید اعضای اوپک نشان می دهد که قیمت ها احتمالا در میان مدت ضعیف باقی خواهند ماند.»
بانک جهانی همچنین اعلام کرد، توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی، در صورت تصویب توسط مجلس ایران و کنگره آمریکا، موجب کاهش تحریم ها و از جمله محدودیت ها در زمینه صادرات نفت ایران خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ریسک های کاهشی دخیل در این پیش بینی، تولید بالاتر از حد انتظار کشورهای غیر عضو اوپک به دلیل کاهش هزینه های تولید و ادامه افزایش تولید نفت اوپک بوده است.
همچنین فشارهای افزایشی احتمالا ناشی از تعطیلی فعالیت های تولید نفت با هزینه بالا خواهد بود.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

واردات نفت ترکیه از ایران در چهارمین ماه سال جاری میلادی 20 درصد کاهش یافت و به 362 هزار تن رسید.

پایگاه خبری کمیسیون اروپا(یورو استات) اعلام کرد واردات نفت ترکیه از ایران در 4 ماه نخست سال جاری میلادی رشد 0.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

ترکیه که در ژانویه تا آوریل 2014 بالغ بر 1.779 میلیون تن نفت از ایران وارد کرده بود در ژانویه تا آوریل 2015 واردات نفت از ایران را به 1.789 میلیون تن افزایش داده است.
بر اساس این گزارش ترکیه در سال گذشته میلادی در مجموع 5.194 میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرد. واردات نفت ترکیه از ایران در سال 2014 نسبت به سال قبل از آن 1 درصد کاهش داشت.
ترکیه در سال 2013 نیز بالغ بر 5.255 میلیون تن نفت از ایران وارد کرده بود.

پالایشگاه توپراش ترکیه به عنوان تنها پالایشگاه این کشور حدود 30 درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند.
در چهارمین ماه سال جاری میلادی واردات نفت ترکیه از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 20 درصدی داشته و به 362 هزار تن رسیده است. ترکیه در آوریل سال پیش از آن 457 هزار تن نفت از ایران وارد کرده بود.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

وزیر خارجه آمریکا با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا به گفتگو درباره مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخت و به سوالات «ریچارد هاس» مجری این نشست پاسخ داد.

در ابتدای این نشست «ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا از کری پرسید: «از نظر شما ما از توافق هسته‌ای با ایران چه به دست آورده‌ایم و ایران چه به دست آورده است؟». وزیر خارجه آمریکا جواب داد: «ما در حال کسب ایمنی و امنیت برای اسرائیل و منطقه‌ هستیم که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد».

وزیر خارجه آمریکا در این سخنرانی با اشاره به «برجام» گفت: موضوع آن نیست که پس از 15 سال چه اتفاقی خواهد افتاد موضوع آن است که اگر ما این توافق را نپذیریم فردا چه اتفاقی می‌افتد». دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه درباره مفاد «برجام» و جمعبندی مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد:‌«هیچ چیزی در این توافق بر اساس و مبتنی بر اعتماد نیست. هیچ چیز. ما ساده لوح نیستیم».

جان کری با تاکید بر اینکه توافق کنونی مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی خواهد شد، گفت: «اگر ما خواهان عقب راندن ایران هستیم، ما باید علیه ایرانی که سلاح اتمی ندارد این کار را انجام خواهیم داد. با توافق کنونی طی 10 سال آینده زمان گریز هسته‌ای یک سال یا بیشتر خواهد بود».

وزیر خارجه دولت اوباما باز هم در ادامه ادعاهای آمریکاییها درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران گفت که ما بر اساس این توافق، اطلاعات کافی از برنامه هسته‌ای این کشور و به دسترسیهای خاص دست یافتیم و برای سالها برنامه هسته‌ای آنها با محدودیتهایی همراه شده است.

کری با اشاره به مفاد «برجام» افزود: ما یک قرار و مدار و ترتیبات بی نظیری داریم که بر اساس آن یکی از کشورها(یکی از اعضای گروه 1+5) می‌توانند بهخ شورای امنتی سازمان ملل رجوع کرده و برای بازگرداندن تحریم‌ها رای‌گیری انجام دهند.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه با برشمردن محسنات «برجام» برای متحدان ایالات متحده گفت: اکنون ما این توانایی را خواهیم داشت که منطقه خلیج فارس و اسرائیل را برای به عقب راندن و مقابله با ایران متحد کنیم.

در حال تکمیل


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: توافق ایران و اژانس جزیی از برجام نیست بلکه حاوی موضوعات فنی است و محرمانه بودن آن هم در مناسبات آژانس و سایر کشورها نکته جدیدی نیست.

وی روز جمعه در توضیحی به خبرنگاران گفت: توافقی که ایران با آژانس برای حل تمام مسایل گذشته در یک بازه زمانی محدود و مشخص تحت عنوان نقشه راه امضا کرده اند به دو ترتیبات جداگانه بین ایران و آژانس اشاره دارد. این دو ترتیبات که حاوی موضوعات فنی هستند کاملا محرمانه تلقی می شوند.

نجفی افزود: داشتن چنین ترتیباتی محرمانه ای بین یک کشور عضو و آژانس موضوع جدیدی نیست وبسیاری از کشورهای عضو با آژانس چنین ترتیباتی امضا کرده اند همانند ترتیبات فرعی موافقتنامه های پادمان یا رهیافتهای پادمانی برای تاسیسات هسته ای خاص که محرمانه می باشند و تاکنون آژانس متن آنها را به هیچ کشور عضو دیگری نشان نداده است. مثلا رهیافت پادمانی راکتور آب سنگین اراک یا رهیافت پادمانی تاسیسات نطنز محرمانه است و هیچ کشور عضوی به آن دسترسی ندارد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: همانطور که مشخص است این ترتیبات فنی بین ایران و آژانس است و جزئی از برجام نیست که بین ایران و 1+5 نهایی شده باشد. بنابر این اطلاق "ضمیمه محرمانه برجام" به آنها غلط است.

وی گفت: در هیچ کجای برجام هم به این ضمیمه ها اشاره نشده است. در متن برجام و ضمائم آن تنها در چند بند به نقشه راه و برخی از بند های آن اشاره شده است.

نجفی تاکید کرد: افشای این ترتیبات محرمانه توسط هر طرفی که صورت گیرد بشدت بر اجرای آن تاثیر منفی خواهد گذاشت و لذا آژانس باید مراقب باشد که مفاد این ترتیبات همانند سایر ترتیبات محرمانه با کشورهای عضو محرمانه باقی بماند.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi
برنا/ طی هفته منتهی به اول مردادماه، 296 هزار تن انواع کالا به ارزش 3 هزار و 980 میلیارد ریال در بازارهای فیزیکی و فرعی بورس کالای ایران دادوستد شد که به لحاظ حجم و ارزش به ترتیب رشد 36 و 43 درصدی برای گروه فولاد ثبت شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالای ایران، طی هفته مذکور در تالار محصولات صنعتی و معدنی و در دو بخش داخلی و صادراتی ، 204 هزار تن انواع کالا به ارزش 2 هزار و 505 میلیارد ریال توسط مشتریان، داد و ستد و بدین ترتیب رشد 64 درصدی حجم و 5 درصدی ارزش برای این تالار ثبت شد.

در تالار محصولات صنعتی و معدنی افزون بر 150 هزار تن انواع فولاد، 50 هزار تن سنگ آهن دانه بندی صادراتی، 3 هزار و 450 تن انواع مس، 100 تن سولفور مولیبدن و 200 تن کک متالورژی به فروش رفت.

همچنین در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، بیش از 85 هزار تن انواع کالا به ارزش حدود یکهزار و 360 میلیارد ریال به فروش رسید.

در این تالار، افزون بر 46 هزار تن انواع قیر، 17 هزار تن مواد پلیمری، 10 هزار تن وکیوم باتوم، 10 هزار تن مواد شیمیایی، 340 تن عایق رطوبتی، یکهزار و 160 تن گوگرد و 80 تن گاز آرگون معامله شد.

تالار محصولات کشاورزی نیز در هفته ای که گذشت شاهد داد و ستد 5 هزار و 430 تن شکر، 490 تن جو و 80 تن کنجاله بود.

نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi

یکی از کمیته‌های سنای آمریکا اصلاحاتی را که به محدودیت‌های سفر آمریکایی‌ها به کوبا پایان داده و برخی موانع تجاری علیه این کشور را کاهش می‌دهد، تصویب کرده است.

به گزارش رویترز، تصویب اصلاحات مربوط به تسهیل سفر آمریکایی ها به کوبا و لغو بخشی از موانع تجاری علیه هاوانا، تلاشی در راستای بهبود روابط آمریکا و کوبا به شمار می رود.
دو کشور اخیرا پس از 54 سال روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با افتتاح سفارتخانه از سرگرفتند. کمیته تخصیص سنای آمریکا با 18 رای موافق در برابر 12 رای مخالف، با تصویب این طرح زمینه لازم برای بهبود روابط با کوبا را فراهم کرده است.

این کمیته سپس اصلاحات دیگری را که مربوط به خدمات مالی بوده به تصویب رسانده است که اجازه تامین منابع مالی خصوصی برای فروش محصولات کشاورزی آمریکا در کوبا را می دهد. این طرح همچنین محدودیت های اعمال شده علیه کشتیرانی در بنادر کوبا را نیز لغو می کند.
پاتریک لیهی سناتور دموکرات در این باره تاکید کرد: این نخستین گام سنا برای از بین بردن سیاست غیر سازنده و شکست خورده در 54 سال گذشته است تا به سنا به اهداف خود دست یابد.
در دسامبر 2014 میلادی، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود را برای از سرگیری روابط سیاسی با کوبا اعلام کرد. 16 ژانویه، آمریکا بازنگری قوانین مربوط به تسهیل سیاست های تجاری و سفر با کوبا را آغاز کرده است. آمریکا از سال 1961 میلادی تحریم های زیادی را علیه دولت کوبا اعمال کرده است.


نوشته شده در تاریخ جمعه 94/5/2 توسط amirghochi
<      1   2   3   4      >
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک